Planen var egentligen att Pia och Rolf skulle flytta från den nedlagda gården utanför Nibe till en lägenhet i Nørresundby när sonen Niklas var klar med skolan och flyttade hemifrån. Men murarmästaren Rolf kunde inte släppa drömmen om att bygga ett eget hus, så paret började leta efter en tomt med närhet till skog och sjö. De hittade en i Guldbæk, som dock blev såld innan de hunnit bestämma sig. Då satte sig Pia en kväll och sökte efter andra tomter till salu. Hon hittade en strax utanför centrala Nibe med utsikt över Limfjorden, och de slog till redan nästa dag. Tillsammans med en lokal arkitekt från Nibe ritade Rolf sitt eget hus – med tegel som grundläggande element och arkitektoniska inslag i form av koppar- och trädetaljer.

Köket ligger på övervåningen, där utsikten över Limfjorden är som allra bäst. När Pia först såg arkitektens ritning och kökets placering trodde hon att det hade blivit ett missförstånd. Hon hade föreställt sig köket närmast utsikten, men eftersom det finns en obebyggd tomt framför huset valde arkitekten att placera det öppna köket och vardagsrummet – och de stora fönsterpartierna – så att man har utsikt över Limfjorden oavsett vad som byggs på tomten framför.

Kaffehörnan var ett måste

Paret hade redan fått ett annat kök ritat åt sig när de svängde förbi uno form Aalborg. Men så fort Pia och Rolf såg snickeriköket Copenhagen visste de att det var exakt vad de hade letat efter. De har valt naturliga material i så stor utsträckning som möjligt: Köket i ek kombineras med högskåp i mattsvart laminat, bänkskivor i Belvedere-granit och en Quooker i mässing. Kaffehörnan, som är gömd i ett pocket door-skåp, var ett måste, och något som Pia har glädje av varje dag.

I anslutning till köket finns ett stort skafferi med ekhyllor från golv till tak och en gästtoalett med badrumsmöbler i ek från Copenhagen-kollektionen samt blandare i koppar och bänkskiva i Quartzite Dolce-natursten. Pia och Rolf har prioriterat funktionella, tidlösa och hållbara designlösningar i hela huset och adderat färgaccenter i form av tavlor målade av favoritkonstnären Johnny Madsen.

"Ekskåpen är en möbel i sig."
Pia Bjerregaard

En röd tråd

På entréplan finns en hall med trappa ned till vinkällaren, master bedroom med utsikt över Limfjorden, ytterligare två rum samt tvättstuga. Anja Hagstrup på uno form Aalborg har tillsammans med Pia och Rolf designat all inredning och skapat en röd tråd med ek och natursten som bärande designelement.

I båda badrummen har Copenhagen i ek kombinerats med bänkskivor i Quartzite Cielo-natursten samt blandare och rainshower-dusch i koppar.

Arkitektritat betonghus med utsikt över Limfjorden

Mer information



Här bor

Pia, Rolf och deras två hundar

Var?

Nybyggt hus vid Limfjorden i Danmark